Hjulinställning

Det är viktigt att balansera däcken regelbundet, dels för kör komforten med ännu viktigare för säkerheten.Om hjulinställningen inte är korrekt känner du av detta vid högre hastigheter genom att ratten kränger, vibrerar eller att bilen drar något åt ena hållet.

 

Vid kraftiga inbromsningar kan detta leda till att man enklare kan förlora kontrollen av fordonet. Att köra runt med felaktig hjulinställning sliter onödigt mycket på bilens däck och styrleder. Allt detta kan leda till att det blir ekonomiskt kostsamt för dig och mindre komfortabelt att köra din bil. Vi kan hjälpa dig att ställa in rätt vinklar på din bils hjul så att den kan gå rakt. På så vis ökar du däckens livslängd vilket innebär bättre körekonomi.

Vid en enklare tvåhjulinställning kontrollerar man att hjulens löpriktning överrensstämmer med bilens centrumlinje och gör därefter nödvändiga justeringar. Vi utför fyrhjulinställning som är ett nyare och mer effektivt sätt att utför hjulinställningar. Vi mäter då hjulens dynamik med modern datorutrustning genom att placera ett instrument på varje hjul och kan då analysera eventuella fram- eller bakhjulsrelaterande problem. Därefter utför vi justeringar för att få din bil att gå felfritt.

BOKA SERVICE, REPERATION ELLER DÄCKBYTE

Skapa bokningsförfrågan och få kostnadsfri prisförslag