Däck & Hotell

Rätt verktyg och utrustning skapar goda förutsättningar för ett säkert däckbyte och bra resultat. Vi kontrollerar även att däcken inte har några sprickor och rätt mönster djup vid bytet, och meddelar om det är dags för nya däck. Rätt lufttryck är också viktigt för att undvika att däcken slits snabbare och försämrar bilens körkvalitet. Vi hjälper dig med förvaring av däcken så du enkelt kan besöka oss när det är dags för byte, vi ordnar bytet åt dig och förvarar däcken på samma plats.


REGLER FÖR DÄCKBYTE

Under perioden 1 december till och med 31 mars måste bilen ha vinterdäck - så länge det råder vinterväglag. Vinterväglag anses råda när det finns snö, is, snömodd eller frost på någon del av vägen. Det är Polisen som avgör om det råder vinterväglag på platsen. Vinterdäck kan vara dubbade eller dubbfria och dubbdäck får användas från och med 1 oktober till och med 15 april..

Dubbfria däck bör vara bytta senast den 30 april, men det är inget krav. När dygnstemperaturen ligger över 5 grader presterar sommardäcken bättre än vinterdäcken. Länk till transportstyrelse.

LÄS MER OM VAD SOM GÄLLER VID DÄCKBYTE

På Transportstyrelsens hemsida hittar du allt om vad som gäller när du kör på de svenska vägarna